본문 바로가기 주메뉴 바로가기

해외시장동향

홈 뉴스 수출뉴스
02.13 2013

식품소비 트렌드(식품소비트렌드)

조회283

Ⅲ. 시장정보

 

1. 식품 소비 트렌드

 

<식품에 따른 연간 소비액>

(단위: DKK)

 

2010

2011

2012

FOOD

31,308

32,235

33,577

Rice

169

169

171

Bread, dry cakes, cookies and  biscuits

3116

3315

3405

Pasta products

288

288

298

Cakes, ready-prepared dishes  with bread

593

641

683

Flour, cereals, etc.

953

1021

1071

Beef and veal

1931

1997

2111

Pork

1453

1465

1505

Meat of lamb

215

256

290

Poultry

1091

1118

1128

Offal, spreads, bacon,  sausages, etc.

2649

2678

2872

Processed meat, meat products

383

389

398

Other fresh meat

46

44

45

Fresh and frozen fish

528

517

518

Shellfish, not tinned

179

187

191

Smoked and salted fish

204

206

208

Processed fish, shellfish,  fish products

817

836

896

Whole milk

167

179

174

Semi-skimmed, skimmed, butter  milk

949

1030

1011

Breast-milk replacement, soya  milk

66

70

67

Junket, yoghurt, etc.

592

647

696

Cheese

1784

1887

1972

Other dairy products

536

599

636

Eggs

511

498

506

Butter, etc.

473

550

610

Margarine, in all forms

189

215

261

Olive oil

76

89

97

Other vegetable oils

71

82

89

Lard, deep-frying fat

11

13

14

Citrus fruit

341

309

293

Bananas

313

287

282

Apples

364

373

361

Pears

98

100

97

Peaches, plums, avocado and other stone fruits

280

279

273

Berries

536

535

530

Other fruit

262

261

258

Dried fruit, nuts

654

727

785

Conserved fruit, fruit salad

60

61

63

Leaf and stick vegetables

409

377

372

Cabbage

223

259

223

Tomatoes, cucumbers, peppers,  peas

1022

971

985

Root vegetables, onions,  mushroom

722

672

677

Dried vegetables

35

36

37

Processed and mixed vegetables

620

634

652

Potatoes

461

439

456

Potato-based products

248

258

270

Sugar, other sugar products

146

155

182

Jams, honey, etc.

328

338

359

Chocolate

1006

1005

1089

Sweets, marzipan

1302

1322

1430

Ice-cream

614

603

693

Other sugar products

42

44

48

Sauces, condiments

697

720

737

Salt, spices, vanilla etc.

221

221

235

Baking powder, yeast, soup,  bouillon, etc.

202

201

204

Preservatives, etc.

62

62

63

BEVERAGES AND TOBACCO

10,814

11,392

12,092

Coffee, coffee products

846

1059

1122

Tea, tea products

158

161

168

Cocoa

33

37

39

Mineral water

153

155

159

Soft drinks, etc.

1170

1216

1281

Fruit juices

557

626

589

Vegetable juices

35

40

40

Spirits

666

660

660

Wine

2489

2469

2690

Port, fortified wines,  champagne etc.

231

228

246

Beer

1223

1251

1358

Cigarettes

2853

3068

3271

Cigars, cheroots

40

42

44

Tobacco, other tobacco  products

360

379

424

 

출처: 덴마크 통계청

기입일: 2013 1 20

 

- 덴마크의 주요 식품 소비는 제과, 제빵 부분이 가장 크며 뒤를 이어 가공육류, 치즈 소고기 순으로 높은 추세임. 제과, 제빵의 소비량은 전체 식품 소비량의 약 8.6%를 차지함.

 

- 2012년 기준 음료 부분에서 와인의 소비가 제일 크게 나타나고 있으며, 뒤를 이어 음료수, 맥주, 커피 순임. 와인의 소비량은 전체 주류 소비량의 약 30.5%를 차지함.

 

'식품소비 트렌드(식품소비트렌드)' 저작물은 "공공누리 4유형 출처표시 + 상업적 이용금지 + 변경금지" 조건에 따라 이용할 수 있습니다.

키워드  

관련 뉴스